Több mint rántotta

Több mint rántotta

Szalonnás krumplileves

2016. január 14. - Adelius

Megmondom őszintén, hogy nem túl gyakran kerül a bevásárlókosaramba burgonya, mivel általában sem időm, sem pedig kedvem nincsen bíbelődni a pucolással. Nem rég viszont felfedeztem, hogy egyre több nagyobb szupermarketben és diszkontáruházban beszerezhető a kifliburgonya, amely pucolás nélkül is elkészíthető. 

A krumplileves bennem még a "régi szép menzás" időket idézi fel, amelyet egészen mostanáig meg is hagytam nosztalgikus emléknek, pedig egyszerűen elkészíthető, olcsó vacsorának is megteszi.

img_3373.JPG

Hozzávalók/ 5 tányér:

- 10 dkg füstölt szalonna

- 50 dkg ( fél kiló) burgonya

- 2 evőkanál finomliszt

- 2 kávéskanál fűszerpaprika

- 2 evőkanál szeletelt petrezselyem

- só

Elkészítés:

Először ha szükséges hámozd meg a krumplit. Én általában kifliburgonyából készítem ( bármelyik nagyobb üzletben kapható), így ezt a hosszadalmas és fárasztó műveletet megúszom. Majd vágd fel a krumplikat kisebb kockákra, karikákra. Ha ezzel végeztél szeld fel apró kockákra a szalonnát is.

Az edényben először az apróra vágott szalonnát kezdd el pirítani addig, még kiengedi a zsírját és lesz egy kis színe. Majd add hozzá a két evőkanál lisztet és kevergesd amíg egységes, barnás színű masszát nem kapsz ( ez kb. fél percet-egy percet vesz igénybe). Majd öntsd fel a lábast 4 nagy pohár vízzel és keverd bele a lébe a fűszerpaprikát is. 

Ezután mehetnek a felkarikázott krumplik és a bőséges mennyiségű só a levesbe. 

TIPPEK:

1. Jó alaposan mosd meg a krumplikat, hogy a keményítő miatt ne legyen kesernyés íze a levesnek!

2. A fűszerpaprika édes, piros paprika, ne keverd össze a chili paprikával!

3. Amikor levest főzöl fontos az állandó kóstolás, hogy hogy tudd, mikor elég sós a lé és mikor puhult meg a krumpli.

Mikor a krumplik már teljesen megfőttek,olyan 10-15 perc elteltével, szórd meg a szeletelt petrezselyemmel is a levest. Még főzd 2-3 percig és fogyaszthatod is!

Nehézségi fok: 2/5

Költségek: 1/5

Elkészítési idő: 2/5

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tobbmintrantotta.blog.hu/api/trackback/id/tr258272048

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása